Nieuws / Publicaties

 
Hier staat een verzameling van nieuws/publicaties waar Tijssen SB&A al dan niet deelname in heeft gehad, aangevuld door andere wetenswaardigheden over de onderwerpen op deze website.


PvdA wil bewindvoerders strenger controleren
  NOS - Nederland 1 tv-uitzending - De Tweede Kamer wacht al twee jaar op strengere kwaliteitseisen voor bewindvoerders.
meer...
 
Bron: www.nos.nl, NOS Nederland 1 - maandag 15 november 2010.


Opening nieuw kantoor Tijssen SB&A.
  Huissen - Na maanden van hard werken was het op 1 september 2009 zover dat wij onze intrek konden nemen in het nieuwe kantoor van Tijssen SB&A.
meer...


Verzekerd van ellende.
  VARA Zembla tv-uitzending - Nederlanders zijn de best verzekerde mensen ter wereld. De dikste ordner in veel huishoudens is vaak de map met verzekeringen. Door ons goed te verzekeren, denken we risico's in te dammen, zodat we ons financieel geen zorgen hoeven te maken als er iets ergs gebeurt. Maar klopt dat wel? Of bieden de verzekeringen vooral schijnzekerheid? Zembla over verzekeraars die goed zijn in het afwimpelen van schades. Zeker als het om hoge bedragen gaat, dan blijkt vaak dat je moet vechten voor je geld.
meer...

  Bron: zembla.vara.nl, VARA Zembla uitzending van zondag 8 februari 2009.


Bewindvoerdersbende.
  Zembla tv-uitzending: Zembla uitzending van 16-11-2008
Als je niet meer in staat bent om je eigen geldzaken goed te regelen, kun je de hulp inroepen van een bewindvoerder. Die regelt dan je schulden en betalingen. Steeds vaker is dat een professioneel kantoor. Maar dat blijkt geen garantie voor een kloppend huishoudboekje. Demente bejaarden, psychiatrische patiŽnten en notoire schuldenmakers zijn een makkelijke prooi voor bewindvoerders die er een rommeltje van maken. Schulden lopen op, deurwaarders melden zich en geld verdwijnt van rekeningen.

  Bron: www.uitzendinggemist.nl, Uitzending gemist - VARA Zembla van 16-11-2008 - maandag 17 november 2008.


BETUWE Juriste roept Lingewaarders op: bel gemeente plat om diftar en WOZ
  BETUWE - Alle inwoners van Lingewaard moeten bij de gemeente bezwaar maken tegen de 'explosieve stijging' van het afvalrecht en de 'veel te hoge' WOZ - taxatie van hun huis.
meer...
  Bron: www.degelderlander.nl, De Gelderlander, donderdag 3 maart 2005.


Diftar melkkoe Lingewaard
  LINGEWAARD - Alle inwoners van Lingewaard moeten bezwaar maken tegen de nieuwe afvalheffing en de taxatie van hun woning. De gemeente gebruikt beide posten als melkkoe.
meer...
  Bron: www.degelderlander.nl, De Gelderlander - donderdag 3 maart 2005.


Janssen: VROM partijdig in affaire-Klokkenpad
  LINGEWAARD - De inspectiedienst van VROM heeft zich niet onafhankelijk opgesteld in de behandeling van de zaak - Klokkenpad. Dit zei wethouder Henk Janssen gisteren in de Lingewaardse raadsvergadering.
meer...
  Bron: www.degelderlander.nl, De Gelderlander - vrijdag 24 december 2004.


VROM legt college over de knie
  HUISSEN - De Huissense familie Damen is jarenlang tegengewerkt door het Lingewaardse college. Het gezin zag daardoor twee nieuwe huizen aan het Klokkenpad in rook opgaan. Dit stelt de inspectiedienst van VROM in zijn eindrapport over de zaak. Volgens het controleorgaan waren burgemeester en wethouders onzorgvuldig en zagen ze de familie en andere partijen niet voor vol aan.
meer...
  Bron: www.degelderlander.nl, De Gelderlander - donderdag 23 december 2004.


Lingewaard stuurt Huissense familie met kluitje in riet
  BEMMEL/HUISSEN - De Bemmelse juriste Diny Tijssen is boos op Lingewaard. Volgens haar heeft de gemeente een van haar cliënten, de familie Damen uit Huissen, opnieuw op het verkeerde been gezet.
meer...
  Bron: www.degelderlander.nl, De Gelderlander - dinsdag 12 oktober 2004.


Eén woning voor familie Damen aan Klokkenpad
  LINGEWAARD - De Huissense familie Damen mag één woning bouwen aan het Klokkenpad. Dit heeft de Lingewaardse raad donderdagavond laat besloten.
meer...
  Bron: www.degelderlander.nl, De Gelderlander - zaterdag 14 februari 2004.


Aan de raad van de gemeente lingewaard
  Lingewaard - ... Namens de familie BG Damen is door mevrouw Tijssen SB&A een verzoek ingediend om
het geldende bestemmingsplan te wijzigen ten behoeve van de bouw van drie ...
meer...
  Bron: Gemeente Lingewaard, donderdag 12 februari 2004. (Bestandsformaat: PDF/Adobe Acrobat)


VROM wacht al 2 maanden op stuk
  HUISSEN - De Gelders - Overijsselse inspectiedienst van het ministerie van VROM heeft gisteren bij Lingewaard aan de bel getrokken. Het controleorgaan wacht al bijna twee maanden op de gemeentestukken over het Klokkenpadbouwplan in Huissen.
meer...
  Bron: www.degelderlander.nl, De Gelderlander - woensdag 11 februari 2004.


Historisch pad als wapen
  HUISSEN - Het Klokkenpad in Huissen is een cultuurhistorisch pad. En daarom mogen erlangs niet nog meer huizen gebouwd worden. Hét argument van de gemeente Lingewaard om bouwplannen van de familie Damen uit Huissen ze wil er drie huizen bouwen de kop in te drukken.
meer...
  Bron: www.degelderlander.nl, De Gelderlander - woensdag 17 september 2003.


Huissense Calimero tegen grote boze ambtenarenwereld
  HUISSEN - Of projectontwikkelaars meer rechten hebben dan inwoners van Huissen? Vraag het aan Gerard en Ben Damen uit Huissen en ze knikken zonder twijfel ja.
meer...
  Bron: www.degelderlander.nl, De Gelderlander - maandag 15 september 2003.


Jaarlijks tenminste duizend doden door medische missers
  DEN HAAG (GPD) - Als gevolg van vermijdbare medische fouten overlijden in Nederland jaarlijks zo'n duizend patienten, evenveel doden als in het verkeer. Mogelijk zijn het er zelfs veel meer; misschien wel zevenduizend. Dat schrijft inspecteur-generaal voor de gezondheidszorg Herre Kingma in het gisteren gepresenteerde jaarverslag van de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ).
meer...
  Bron: De Twentsche Courant Tubantia, vrijdag 6 juni 2003, Jaargang 158, nummer 132.


Regionaal Tuchcollega behandelde 75 klachten
  Groningen/Assen - Bij het Regionaal Tuchtcollege in Groningen zijn vorig jaar 98 klachten ingediend tegen artsen uit Drenthe, Friesland en Groningen. Daarvan zijn 75 behandeld. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Regionaal Tuchtcollege.
meer...
  Bron: Dagblad van het Noorden, dinsdag 15 april 2003.


Vrouw klaagt zeventien artsen - drie uit AZG - aan
  Groningen - Een vrouw uit Middelbeers klaagt bij vijf Regionale Tuchtcolleges in den lande zeventien artsen aan, onder wie twee anesthesisten en een kaakchirurg van het Academisch Ziekenhuis Groningen. Zij verwijt de Groninger artsen dat zij de pijnklachten die bij haar voortkwamen uit een kaakoperatie in het ziekenhuis in Tilburg, niet serieus hebben genomen. De chirurg richtte zich uitsluitend op de onderkaak, terwijl de pijn, naar later bleek, voortkwam uit de bovenkaak, jukbeen en oogkassen. De jukbeenbreuk is vermoedelijk ontstaan doordat de vrouw in het ziekenhuis in Tilburg van de operatietafel viel.
meer...
  Bron: Dagblad van het Noorden, dinsdag 15 april 2003.


Hoe te handelen bij ernstige medische fouten
  Bemmel - Verantwoording bronnen bij het openbaar maken van praktijken rond medische fouten (zie punt nr. 29).
  Bron: Werkgroep1970, april 2001.