Janssen: VROM partijdig in affaire-Klokkenpad
 
LINGEWAARD - De inspectiedienst van VROM heeft zich niet onafhankelijk opgesteld in de behandeling van de zaak - Klokkenpad. Dit zei wethouder Henk Janssen gisteren in de Lingewaardse raadsvergadering.

Janssen reageerde op vragen van het raadslid Anke Leenders. Zij wilde weten wat burgemeester en wethouders gaan doen nu VROM 'een vernietigend rapport' heeft geschreven over de manier waarop het college de Huissense familie Damen heeft behandeld.

Het echtpaar wilde links en rechts van zijn woning aan Klokkenpad 10 twee huizen bouwen. B en W stemden in met één woning. Uit meegaandheid, aangezien de familie zou zijn misleid door projectontwikkelaars die beloften deden, maar enkel uit waren op grond van het gezin, zodat aan de Bloemstraat negentig woningen konden verrijzen.

In Janssens optiek is het college niet over de schreef gegaan. "We hebben fouten gemaakt, onder meer in de correspondentie met de familie, maar niet onrechtmatig gehandeld."

De Lokaal Belang-bestuurder baseert zich op adviesbureau Klaassen, dat de nota van VROM toetste. Volgens Klaassen had de inspectie Lingewaard een spiegel moeten voorhouden, maar deed ze meer: twee huizen afdwingen. 'De brief ademt de geest dat de gemeente toch medewerking zou moeten verlenen.'

Janssen en de inspectiedienst spreken elkaar in januari. De wethouder wil dan 'de onjuistheden' in de VROM-notitie aankaarten.
 
Bron: www.degelderlander.nl, De Gelderlander - vrijdag 24 december 2004.